29 Aralık 2013 Pazar
26 Aralık 2013 Perşembe
SÜHA ÇALKIVIK - ETKİLİ KONUŞMA VE DİKSİYON
Süha Çalkıvik - Etkili konuşma ve Diksiyon
Çok güzel bir konferans... Lütfen dinleyiniz...
Faydalanacağınızı umuyorum...
23 Aralık 2013 Pazartesi
İKNAYI ETKİLEYEN 6 EVRENSEL FAKTÖR
Kişileri ikna etmenin yöntemlerini açıklayan kısa bir video... Ben oldukça beğendim, şimdi sıra sizde...
İknayı Etkileyen Faktörlerden 6 Evrensel Yöntem
1-Karşılık Yaratma
2-Azlık
3-Otorite
4-Tutarlılık
5-Beğeni
6-Toplumsal Kanıt
22 Aralık 2013 Pazar
GÜLEN’İN TASFİYESİNİ KİM NEDEN İSTEDİ?
16 Aralık 2013 Pazartesi
AŞKIN KİMYASI
15 Aralık 2013 Pazar
KARALAMALAR
Merhabalar, Böylede sanki kendi kendime yazıyormuşum gibi oluyor. Ne tuhaf... Bu sıralar ortalıkta bir hastalıktır gidiyor. Önce evdekiler, sonra da bana sıçradı. Umarım ufak tefek sıyrıklarla kurtarırım. Birde kronik rahatsızlığım arada bir cee derken bu sıra sık sık sobelemeye başladı bi uzmana göstermek gerekecek. Hayat tüm hızıyla yavaşlamadan devam ediyor, bizler yaşlanıyoruz. Beynimize habire bir şeyler yükleniyor. Bizde birilerine aktarma yapıyoruz. Bende geçen gün daha doğrusu akşam Devrim Arabaları'nı izlemiştim. Tim demeyimde yarısını izledim diğer yarısı sonraya kaldı. Orada bir söz dikkatimi çekti ve çok sevdim. Oradaki ustalardan birisi dedi ki : "Türkiyede hiçbir başarı cezasız kalmaz." bence doğru bir söz ve paylaşmak istedim. Ya sizce? Esen kalın...
3 Aralık 2013 Salı
SIRADIŞI AKIL OYUNLARI - 1. BÖLÜM
Selamlar,
Evvelki gün youtube'de beden dili ile ilgili videolarda araştırma yaparken ilgimi çekti akıl oyunları başlığı ve dinlemek istedim. Güzel bir program olmuş. Sanırım 13 bölümlük yapmışlar. Psikoloji, akıl, rüya her şey var. İlginç bir program.
Faydalanmanız dileği ile...
9 Kasım 2013 Cumartesi
ALIŞKANLIKLAR HAYAT OLUR
ALIŞKANLIKLAR HAYAT OLUR
İki ihtiyar yanyana oturmuş tatlı tatlı konuşuyorlardı. Yaşlı teyzeye sordular:
-Kaç yıldır evlisiniz?
-Altmış beş yıl oldu evladım.
-Tam altmışbeş yıl... Bunca sene nasıl geçindiniz, nasıl evli kaldınız?
Yaşlı teyze yanındaki eşine bakıp cevap verdi:
-Bizim doğduğumuz zamanlarda, bir şeyler kırıldığında tamir
edilirdi, çöpe atılmazdı. O yüzden.
Zafer Dergisi Ağustos 2012 sayısından alıntıdır.
Merhaba değerli arkadaşlar,
Alıntısını yapmış olduğum kısa yazıda yaşlı yetzenin vermiş olduğu cevap ne kadar manidar. Kırılan, bozulan şeylerin tamir edildiğini çöpe atılmadığını, bir kıymet ve değerinin olduğundan söz ediyor. Şöyle yaşadığımız hayata bakınca diyorum ki; Biz ne çok şey kaybetmişiz.
Kaybettiklerimizi, yitiklerimizi bulmak dileği ile...
Hayırlı Geceler...
3 Kasım 2013 Pazar
GIDA SAĞLIĞI VE KATKI MADDELERİ
Kemal Özer ve Mehmet Ali Bulut'un katılımı ile Ülke TV'de yayınlanan program. Bizleri çok şaşırtacak...
28 Ekim 2013 Pazartesi
GECENİN 1 YARISI
Merhabalar,
Uzun zamandır yazmadığımın farkındalığı içinde üşengeçliğimi bırakıp yazmaya karar verdim.
Ayrıca bir kaç seferdir uzun zamandır kelimelerini kullandığımında ayrıca farkındayım.
İnsan bu işte yani ha dedim mi yazılmıyor, paylaşacak, belgeleyecek o kadar çok şey var ki hayatımızda. İnsana habire bilgi yüklemesi yapılıyor. Tv'den, Filmlerden, işlerden, güçlerden, sokaktan her bir yandan. Bazen eski insanlara imrendiğimi bile söyleyebilirim bu konuda. En azından az bilip onunla iktifa ediyorlarmış. Biz çok biliyoruz bildiklerimizin çoğunu belki %90 kadarını bile kullanmıyoruz. Ne dersiniz...
Saygılar...
Bir sonraki uzun zamandır ile başlayan yazımla buluşana kadar Allah'a Emanetiz Hepimiz...
KÖPEK İŞ BAŞVURUSUNDA
25 Ekim 2013 Cuma
29 Eylül 2013 Pazar
27 Eylül 2013 Cuma
GIDALARDA EN ZARARLI 10 KATKI MADDESİ (HEPSİ ZARARLI ASLINDA)
- Sunset yellow (E110)
- Tartrazin ( E102)
- Karmoisine (E122)
- Panceau (E124)
- Quinoline (E104)
- Allura red (E129)
- Sodyum Benzoat (E211)
27 Ağustos 2013 Salı
GIDA SAĞLIĞI - RENKLİ DRAJELİ ŞEKER
RENKLİ DRAJE ŞEKER
İÇİNDEKİLER :
Şeker
Glikoz Şurubu
Asitlik Düzenleyici (Sitrik asit)
Aromalar
Pirinç Nişastası
Maltodekstrin
Topraklanmayı önleyici( Magnezyum stearat)
Kıvam artırıcı (Akasya gamı)
Parlatıcılar (Karnauba mumu, Bal mumu)
Renklendirici (Karmin)
12 Ağustos 2013 Pazartesi
CAN DEMİRYEL - AŞK
Can Demiryel'den Aşk...
Çok beğendim, paylaşmak istedim... Dilerim sizde de aynı beğeniyi uyandırır...
2 Ağustos 2013 Cuma
GIDA SAĞLIĞI - ŞEKERSİZ AROMALI SAKIZ
Bundan yaklaşık 4 ay kadar önce Gıda Hareketi (http://www.gidahareketi.org/) Başkanı Kemal Özer'in Müslüman Diyeti isimli kitabı elime geçti ve ilginç olduğu için okumaya başladım. Benim ufkumu açtı ve gıdalar yolu ile ne kadar kötülüklere ne kadar sağlıksız besinlere maruz kaldığımızı ve üreticilerin bizleri azar azar öldürdüklerini ve sağlık sektörüne kaynak sağladıklarını anladım. Bundan sonra aldığım her ürünün içindekiler bölümüne bakmayı ilke edindim ve şimdi çoğu ürünü yiyemiyorum. Her birinde bilmem hangi zehirli katkı maddesi katılmış. Bu maddeleri zaman içerisinde zilerle paylaşacağım, gerek internetten gerekse kitaplardan derlediğim bilgileri sizlerle paylaşacağım.
Lütfen bu Gıda Güvenliği konusuna ilgi gösterelim ve sağlıklı nesiller için zararlı katkı maddeleri bulunan ürünleri almayalım kendi paramızla çocuklarımızın geleceğini karartmayalım.
Bu gün ilk olarak iki resim ekleyeceğim ve ilgilenen arkadaşların içindekiler bölümünde yazan maddeleri araştırmasını rica edeceğim, bende zamanla kullanılan maddelerin ne olduklarını araştırıp derleyip sizlerle paylaşacağım.
Sizlerde görüş, tecrübe ve bilgilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz...
Şimdiden Teşekkürler...
ŞEKERSİZ AROMALI SAKIZ
İÇİNDEKİLER :
Şeker
Sakız Mayası
Dekstroz
Glikoz Şurubu
Doğala Özdeş Böğürtlen Aroması
Nem Tutucu (Gliserol)
Parlatma Maddesi (E904, E903, E901)
Antioksidan (BHT E321)
Renklendiriciler (E171, E102, E110, E129, E133)
E133: Parlak Mavi FCF
Vücut ağırlığı üzerinden 2.5 mg/kg.
(http://www.helalyeriz.com/Katkilar.jsp?c=E321)"
1 Ağustos 2013 Perşembe
29 Temmuz 2013 Pazartesi
Soya Lesitini E322
Ülkemizde ve batıda yeni yeni keşfedilen bir ürün soya. Uzakdoğu ülkelerinde binlerce yıldır vazgeçilmez bir yerde bulunan soya ve soya ürünleri son günlerde, GDO tartışmalarıyla birlikte yeniden gündeme geldi.
Vücut içinde lesitin; ana organlar ile arterleri yağ bloklarının oluşmasına karşı korumakta, hücre membranlarını onarmakta, thiaminin karaciğer, A vitaminin ise bağırsaklar tarafından emilmesine ve karaciğerde yüksek alkol tüketiminden kaynaklanan zedelenmeleri giderilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca bileşiminde beyin fonksiyonları üzerinde olumlu etkisi olan asetilkolin gibi bileşenler içermektedir.
Hem gıda hem de tıbbi manada yararlanılan soya ürünleri ciddi bir protein kaynağı.Aynı zamanda aminoasitler bakımından da oldukça zengin olan soyanın, "niteliği" değiştirildiğinde yani Genetiği Değiştirilmiş Organizma haline geldiğinde sağlık açısından risk oluşturabileceği iddia ediliyor.
Soya, bugün Batılılar tarafından bakliyattan ziyade yem ve yağ bitkisi olarak tanımlanıyor ve özellikle genetiği değiştirilmiş versiyonu ile ABD, Arjantin ve Brezilya'da muazzam miktarlarda üretiliyor. Türkiye'nin bir yıllık soya üretimi 60-70 bin ton civarında ve her yıl 1 buçuk milyon ton soya ithal ediyoruz.Ticaret Odası raporları bu ithal edilen soyanın yağ ve hayvan yemi amaçlı kullanılıyor
Türkiye’nin ithal ettiği soya küspesinin %90'lık bölümünün ABD, Arjantin ve Brezilya menşeli. Yani satın aldığınız her çiflik balığının, kümes hayvanının, sığırın eti ile süt ve süt ürünlerinin arkasında ABD, Arjantin ya da Brezilya'dan alınmış soya olabilir, bu soya da pekala GDO'lu olabilir.
İneğin yeminin nereden geldiği süt kutusunda yazmadığına ya da kızınıza çorba yapmak için aldığınız tavuğun neyle beslendiğini markette kimse size anlatamayacağına göre, tüketici olarak tümüyle endişe edeceksiniz ve haklısınız. Endişe etmelisiniz de.
Bebek mamalarından krem peynire, gofretten ekmeğe, sakızdan margarine pek çok ürünün içeriğindeE 322 katkı maddesi, yani soya lesitini bulunuyor.
GDO nedir, zararları nelerdir öğrenmek için GDO'lu ürünler makalemizi mutlaka okuyun.
GDO'ya HAYIR!. Hemen tıkla www.yemezler.org sende destek ol. Ülkemizi ve sağlığımızı koru.
Soya Lesitini E322 kullanıldığı alanlar
• Margarinde; Eemülgatör ve sıçramayı önleyici olarak görev yapmaktadır.
• Çikolota, karamel ve kaplamalarda; Viskozite, kristalizasyon ve yapışmayı kontrol etmektedir.
• Unlu mamüllerde; Kristalizasyon kontrolü yapmakta, ayrıca nemlendirici, dispers edici ve serbestleştirme ajanı gibi özellikler sergilemektedir.
• Peynir ürünlerinde; Emülgatör ve serbestleştirme özelliği göstermektedir.
• Et ürünleri ve işlenmiş kümes hayvanı ürünlerinde; Esmerleştirici, fosfat dispers edici ajan görevi görmektedir.
• Sakızda; Yumuşatma, işleme ekipmanlarına ve kaplara yapışmayı önleyici olarak fayda göstermektedir.
• Kakao tozu, kahve kreması gibi instant ürünlerde; nemlendirme, dispers edici ve emülgatör özelliği sergilemektedir.
• Gıda dışında; Kozmetik, eczacılık, kaplama, plastik kauçuk, cam ve seramik işleme, petrol, tekstil ve deri endüstrileri olmak üzere sayısız sanayi dalında formulasyonlara hazırlanmaktadır.
27 Temmuz 2013 Cumartesi
4 Temmuz 2013 Perşembe
HAYIRLI CUMALAR
Hayırlı Cumalar Uzun zaman sonra yeniden yazmaya başladım. İnşaallah devamı gelir. Hoş ve Mutlu Kalasınız...