10 Ağustos 2010 Salı

HAYIRLI RAMAZANLAR



Selamlar Efendim,
Şükür ki 11 ayın Sultanı Mübarek Ramazan'a eriştik...
Bunun için ne kadar şükretsek az...
Hep bahsedilir eski ramazanlar nerde kaldı diye, sanırım eski ramazanlar teknoloji ve iletişimin vermiş olduğu pervasızlığın altında kaldı.
Herşey insanla başladığı gibi yine herşey insanla bitiyor. Doğada veya toplumda bir değişim olacaksa önce insanda bir değişim olması gerekiyor. O nedenle eski ramazanları özleyenler öncelikle biz eski insanları özlüyoruz diyerek asıl özlenenleri belirtmeliler. Komşuluğun tütsüsünün her yanı sardığı, muhtaca yardım elinin uzatıldığı, düşenin kaldırıldığı, asık suratların değil sevecen tebessümlerin her yanı ısıttığı ramazanlar/dünya nerde kaldı demeliler...
Nerden peydah oldu küçük kız çocuklarına tecavüz edenler, annesini öldürenler, anneye anne, babaya baba, kardeşe kardeş demeyenler, düşene bir yumrukta sen vur diyenler, komşusu öldüğü halde 1 ay haberi olmayanlar nerden çıktı...
Cevabı hepimiz biliyoruz, içimizden pek tabiki... Bizim içimizden çıktı bunların hepsi, başka bir yerden ihraç etmedik onları. Onlar ya çocuklarımız, ya kardeşlerimiz, ya amcalarımız, yada arkadaşlarımızdı.
Onları ve ramazanlarımızı, dünyamızı bu kirlenmişlikten kurtarmak elimizde. Nasıl bir dünyada yaşamak istiyorsak o yolda mücadele etmeli ve bu uğurda çalışmalıyız.
Ramazan bir başlangıç olsun ve gönüllere nur doğsun...
Ramazanımız Kutlu ve Mübarek olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

PaidVerts
my space statistics